Nieuwe premier voor Schotland

Later vandaag zal Nicola Sturgeon worden benoemd tot nieuwe minister-president van Schotland. Sturgeon wordt daarmee de eerste vrouw die deze functie zal bekleden.

Sturgeon zal later vandaag door het Schotse parlement worden benoemd als opvolger van Alex Salmond, die aftrad na zijn nederlaag bij het Schotse onafhankelijkheidsreferendum. Nicola Sturgeon zal donderdag al aan de slag gaan in haar nieuwe baan en op korte termijn haar kabinet bekend maken.

 Nicola Sturgeon is de langverwachte en logische opvolger van Alex Salmond, ook al deed zij het zelf vaak voorkomen dat het niet allemaal zo voor de hand liggend was. De in 1970 in Irvine, North Ayrshire, geboren Sturgeon werd al op haar zestiende lid van de Scottish National Party (SNP) en was er al op jonge leeftijd van overtuigd dat onafhankelijkheid het beste zou zijn voor haar land. Ze studeerde rechten aan de Universiteit van Glasgow en was daarna enige tijd advocaat. Op 29-jarige leeftijd ging ze zich fulltime met politiek bezighouden.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-scotland-25333635

Lees ook:Schots onafhankelijkheidsreferendum
Lees ook:Church of England benoemt eerste vrouwelijke bisschop
Lees ook:Nek-aan-nek: wie gaat er winnen in Schotland?
Lees ook:Vrouwelijk bischop voor de Church of England
Lees ook:Schotse onafhankelijkheid: Britse nucleaire vloot moet verkassen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>