Children in Need haalt ruim 32 miljoen op

Children in Need, het liefdadigheidsprogramma van de BBC voor kansarme en gehandicapte kinderen, heeft dit jaar meer dan 32 miljoen pond opgehaald. Afgelopen vrijdagavond stond BBC One wederom de hele avond in het teken van het jaarlijkse evenement.

Zangeres Susan Boyle, boyband One Direction, Bruce Forsyth, The Script en zanger Donny Osmond, waren slechts enkele beroemdheden die acte de presence gaven tijdens Children in Need. Het goed bekeken programma haalde dit jaar meer dan 32 miljoen pond op voor kansarme kinderen en jonge mensen in Groot-Brittannië. Gemiddeld schakelden zo’n 8,3 miljoen in op BBC One, met maar liefst tien miljoen kijkers rond kwart over acht toen er een speciale aflevering van Strictly Come Dancing werd uitgezonden. Voorafgaand aan het televisieprogramma was er door BBC Radio 2 al meer dan zes miljoen pond opgehaald.

Children in Need wordt elke derde vrijdag van november uitgezonden. Het programma bestaat sinds 1980. In 1985 maakte de mascotte van Children in Need voor het eerst zijn opwachting, het teddybeertje Pudsey. Zoals in voorgaande jaren werd het programma ook dit jaar weer gepresenteerd door de populaire Britse talkshowhost en DJ Terry Wogan.

Zie ook: http://www.bbc.co.uk/corporate2/childreninneed

 

 

 

Lees ook:Sterren nemen Beach Boys nummer op voor BBC Music
Lees ook:Brits Koningshuis 5x goekoper dan Nederlandse
Lees ook:Engels is tweede taal op basisscholen
Lees ook:Balkenende belt met Engelse ambtsgenoot Brown over uitzetting Wilders
Lees ook:Jonathan Ross neemt ontslag bij de BBC

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>