Serie over Queen Elizabeth op Netflix

On-demand streamingdienst Netflix gaat een tiendelige dramaserie uitzenden over koningin Elizabeth II. De serie is gebaseerd op een toneelstuk genaamd ‘The Audience’ dat momenteel te zien is in het Londense West End.

De serie krijgt de titel ‘The Crown’ en zal worden geregisseerd door de bekende regisseur Stephen Daldry. In The Crown volgen we het leven van Elizabeth vanaf 1952, het jaar waarin zij tot koningin werd gekroond. De Britse actrice Claire Foy is gevraagd om de rol van de jonge Elizabeth te spelen. Foy is bekend van series als White Heat, Little Dorrit, The Promise en Upstairs Downstairs.

In het toneelstuk wordt de koningin gespeeld door Dame Helen Mirren, maar het is nog niet zeker of zij ook in de tv-serie te zien zal zijn. The Crown zal zich met name richten op de relatie van de koningin met de twaalf premiers en de politieke en sociale onrust waarmee ze gedurende haar regeerperiode te maken heeft gehad.

De serie zal vanaf 2016 te zien zijn.

Zie ook: http://deadline.com/interstitial/#u=http://deadline.com/2014/11/netflix-finds-its-queen-in-claire-foy-1201281387;k=pmc-adi-31bb2464aad8b905af7a81e1d57b77ae

 

 

Lees ook:Maggie Smith: vertrekt ze nu wel of niet uit Downton Abbey
Lees ook:Opnames vierde serie Sherlock Holmes begonnen
Lees ook:Nieuwe serie ‘Luther’ op BBC One
Lees ook:Zesde serie Downton Abbey in de maak
Lees ook:22-jarige actrice hangt zichzelf op na stopzetten serie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>