Artiesten Band Aid bekend

Nadat eerder deze week al te lezen viel op dit blog dat Bob Geldof bezig was met Band Aid nieuw lezen in te blazen, werden gisteren de namen bekend gemaakt van de artiesten die op een nieuwe versie van ‘Do They Know It’s Christmas Time’ meezingen. Geldof en Midge Ure lieten tevens weten dat de tekst is aangepast omdat de nummer nu over de Ebola crisis gaat.

Onder anderen Ed Sheeran, Bono, Chris Martin van Coldplay, Emeli Sande, Underworld, Sinead O’Connor, Paloma Faith, One Direction, Foals en Bastille, zullen op de nieuwe versie van het nummer te horen zijn. ‘Do They Know It’s Christmas Time’ 2014 zal aanstaande zaterdag worden opgenomen. Maandagochtend is de download al beschikbaar en over drie weken zal er een fysieke versie van het nummer uitkomen. Ook in Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten zal er een versie van het nummer worden opgenomen.

De oorspronkelijke single kwam uit in 1984. Er werden destijds 3,7 miljoen exemplaren van verkocht en daarmee werd acht miljoen pond opgehaald om de hongersnood in Ethiopië te bestrijden.

Zie ook: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2828816/One-Direction-Coldplay-acts-Band-Aid-30-Know-s-Christmas-recorded-FOURTH-time.html

Lees ook:Komt er een nieuwe Band Aid
Lees ook:Sterren nemen Beach Boys nummer op voor BBC Music
Lees ook:Klarinetspeler Acker Bilk overleden
Lees ook:Muzieknieuws kort
Lees ook:Transatlantische glasvezelaansluiting voor Noord-Ierland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>