UK herdenkt soldaten oorlogen

Vandaag, 11 november, is de dag waarop men in Groot-BrittanniĆ« de mannen en vrouwen herdenkt die zijn omgekomen tijdens gewapende conflicten vanaf de Eerste Wereldoorlog. ‘Armistice Day’ zoals deze dag wordt genoemd wordt met name gekenmerkt door diverse ceremonies die door het hele land worden gehouden.

Er worden diensten gehouden op militaire bases, in kerken en op scholen. Om precies elf uur vanochtend werd er twee minuten stilte gehouden. De elfde van de elfde 1918 om precies elf uur ‘s ochtends was namelijk het tijdstip waarop de wapenstilstand werd getekend. Dit jaar is het bovendien honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon.

Tijdens de verschillende plechtigheden in het land zijn diverse hoogwaardigheidsbekleders aanwezig, waaronder koningin Elizabeth, politieke leiders, hoge militairen en vooral ook veel veteranen. De koningin heeft een krans gelegd in Londen bij de Cenotaph. Armistice Day wordt gehouden sinds 1919, een jaar nadat de Eerste Wereldoorlog was afgelopen.

Zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Armistice_Day

Lees ook:Lied gemaakt van gedichten WWI soldaat
Lees ook:EersEerste Wereldoorlog herdacht
Lees ook:Commonwealth Games 2014 in Glasgow
Lees ook:Koningin gaat zelf weer groente kweken
Lees ook:Britse Koningin will ingetogen viering van jubileum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>