Lied gemaakt van gedichten WWI soldaat

De gedichten van een soldaat die stierf tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn uitgebracht in de vorm van een lied met de titel ‘Remembrance Day’. De gedichten zijn geschreven tijdens zijn verblijf in de loopgraven in België. Het werk van de soldaat is hiermee postuum uitgegeven.

Groot-Brittannië herdenkt dit jaar het feit dat honderd jaar geleden is dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Morgen is het Remembrance Day, de dag waarop niet alleen het einde van de Eerste Wereldoorlog wordt herdacht, maar waarop ook eer wordt betoond aan de vele jonge mannen die het leven lieten in de loopgraven.

 Eén van deze jonge mannen was de 21-jarige Henry Lamont Simpson uit de Noord-Engelse stad Carlisle. Henry Lamont Simpson kwam in 1918 in België om het leven door de kogels van een scherpschutter. Maar Simpson was niet zo maar een soldaat, hij schreef namelijk ook gedichten en hield een dagboek bij. Deze gedichten zijn nu uitgebracht als een lied. Het bijzondere aan de teksten die Simpson schreef is dat ze niet de schuld leggen bij deze of gene, maar dat ze vooral gaan over het verlies van vrienden en de afschrikwekkende gebeurtenissen die de jongeman en zijn vrienden moeten doorstaan.

Het lied zal op 16 november voor het eerst worden uitgevoerd tijdens een concert op de Universiteit van Southampton door een studentenkoor.

Zie ook: http://www.theguardian.com/uk-news/2014/nov/09/d-day-veterans-lead-remembrance-day-tribute-poignant-centenary-year

Lees ook:UK herdenkt soldaten oorlogen
Lees ook:Schilderijen Hitler brengen bijna een ton op
Lees ook:Henry VIII Dressed to Kill tentoonstelling in Tower of London
Lees ook:Dronken Brit (21) gedood na val van hotelbalkon
Lees ook:Bezienswaardigheid – Abdij van Reading

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>