Paddington route door Londen

Als je fan bent van het beroemde beertje Paddington, let dan even op! Drukke tijden breken namelijk aan voor zowel beer als fans, want bijna zestig jaar nadat Paddington voor het eerst opdook in Londen, is er nu een Paddington route door de Britse hoofdstad. Dit voorafgaande aan een film over de beer welke later deze maand in première gaat.

Wie kent hem niet, Paddington, uit de boeken van auteur Michael Bond? In 1958 deed hij voor het eerst van zich spreken. In 1975 volgde een televisieserie en al gauw was het aan marmelade verslaafde beertje wereldberoemd. En nu is er dan een heuse ‘Paddington Trail’, een route door Londen bestaande uit vijftig standbeelden van de beer, die zijn ontworpen door kunstenaars en beroemdheden.

Het heeft allemaal te maken met een film over Paddington, die later deze maand in première gaat. De film vertelt over het leven van Paddington en de avonturen die hij meemaakt. Grote namen uit de (Britse) filmwereld zijn in de film te horen, waaronder Sir Michael Gambon, Imelda Staunton, Julie Walters, Hugh Bonneville en Nicole Kidman. De stem van Paddington wordt gedaan door Ben Whishaw.

De beelden van Paddington zullen op een later tijdstip worden geveild om geld op te halen voor de NSPCC, de Britse Kinderbescherming.

Zie ook: http://www.paddington.com/global/home/

 

Lees ook:Beertje Paddington best bezochte film in eerste weekend
Lees ook:Koninklijke premiere The Lovely Bones in Londen
Lees ook:Emma Thompson krijgt Bifa Award
Lees ook:Monty python klassieker na verbod van 30 jaar alsnog in premiere
Lees ook:‘Harry Potter’ veroorzaakt chaos in Mexico

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>