Beste whisky komt uit… Japan

Schotland is in shock. Niet omdat het monster van Loch Ness niet blijkt te bestaan of omdat het nationale rugby team van Engeland heeft verloren, maar omdat de beste whisky ter wereld uit Japan blijkt te komen.

De vermaarde World Whisky Bible heeft de hoogste cijfers gegeven aan Suntory’s Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013. Het is de eerste keer sinds de oprichting van de gids, nu twaalf jaar geleden, dat een Japanse whisky in de prijzen valt. Voorheen waren de whisky’s uit het land van de rijzende zon onderwerp van veel grappen, maar de afgelopen jaren oogsten ze steeds meer bewondering.

Dat de Schotten er niet in zijn geslaagd een prijs te winnen met hun ‘water of life’ zoals ze het zelf noemen”, is een grote shock. Het is zelfs zo erg dat niet een enkele Schotse whisky in de Top Vijf van de gids terecht is gekomen. De andere plaatsen gingen namelijk naar drie bourbons uit de Verenigde Staten en een whisky uit Engeland.

Mocht je trouwens nieuwsgierig zijn geworden naar de Japanse winnaar, dan moet je wel even je portemonnee trekken want de whisky doet 160 dollar per fles en is alleen verkrijgbaar online of bij een speciaalzaak.

Bottoms up!

Zie ook: http://www.whiskybible.com/

Lees ook:Schotse whisky stimuleert Britse economie
Lees ook:Nek-aan-nek: wie gaat er winnen in Schotland?
Lees ook:Britse geschiedenis in 20 dagjes uit
Lees ook:Schotland, favoriete bestemming voor natuurliefhebbers
Lees ook:Amerikaanse Lady GaGa drinkt net zoveel thee als Britten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>