Klarinetspeler Acker Bilk overleden

Afgelopen weekend is de beroemde klarinetspeler Acker Bilk op 85-jarige leeftijd overleden. Bilk was in de jaren zestig de eerste Brit die een nummer 1 hit scoorde in de Verenigde Staten.

Bilk’s meest bekende nummer was ‘Stranger on the Shore’ waarmee hij in 1962 in het VK een grote hit scoorde. Het nummer maakte bovendien in een klap een internationale ster van hem. Hij leerde klarinet spelen in het leger en richtte nadat hij was afgezwaaid zijn eerste band op. Bilk’s handelsmerk was zijn bolhoed en zijn gestreepte vest. In 2001 ontving hij een MBE voor zijn verdiensten in de Britse muziekindustrie.

Acker Bilk trad voor het laatst op in augustus 2013 tijdens het Brecon Festival. Volgens zijn manager was hij al geruime tijd ziek. Bilk heeft tijdens zijn lange carrière miljoenen platen verkocht en een Ivor Novello Award gewonnen.

Zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Acker_Bilk

 

Lees ook:Spectaculair kamperen in Brecon Beacons National Park in Wales
Lees ook:Hallifax tall ship festival in Belfast
Lees ook:Rijzende ster: Sam Smith
Lees ook:Paramornaal festival in Schotland van start
Lees ook:Celtic wil verder met Vennegoor of Hesselink

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>