Mercury Prize 2014 uitgereikt

De Mercury Prize 2014 is gisteren uitgereikt aan het experimentele hip-hop trio Young Fathers uit Edinburgh voor beste Britse of Ierse plaat van de afgelopen twaalf maanden. Het evenement vond plaats in de Roundhouse in Londen.

Young Fathers won de prijs voor hun album ’Dead’ en versloeg daarmee elf andere kandidaten waaronder ex-Blur zanger Damon Albarn, Bombay Bicycle Club, rapper Kate Tempest, Royal Blood en FKA Twigs. Het Schotse trio maakt volgens de jury een unieke combinatie van muziekstijlen waarbij hun verschillende achtergronden (Schots, Liberiaans en Nigeriaans) een belangrijke rol spelen. Vooraf had vrijwel niemand gedacht dat het jonge hip-hop trio enige kans zou maken tegenover gevestigde namen als Albarn, Tempest en de Bombay Bicycle Club. Van het album waarmee de band won zijn sinds de release slechts 2386 exemplaren verkocht. Behalve eer, eeuwige roem en een mooi beeldje, ontvangt Young Fathers ook nog een geldprijs van twintigduizend pond dat ze naar zeggen zullen gebruiken voor het opnemen van hun nieuwe album. Winnaars van voorgaande edities van de Mercury Prize zijn onder andere James Blake, Alt-J, Adele, The XX en PJ Harvey.

Zie ook: http://www.theguardian.com/music/2014/oct/29/mercury-2014-young-fathers-win

Lees ook:Mark Ronson scoort mijlpaal
Lees ook:Years & Years wint BBC’s Sound of 2015
Lees ook:Whitney Houston maakt glorieuze rentree in Londen
Lees ook:Nog eenmaal Thriller van Michael Jackson
Lees ook:Loten om de Magna Carta te kunnen zien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>