Aardbeving in Nottinghamshire

Het Engelse stadje Mansfield in het graafschap Nottinghamshire is gisteravond opgeschikt door een aardbeving met de kracht van 2.6 op de Schaal van Richter. Het is niet de eerste keer dat de regio te maken heeft met dergelijke bevingen.

 De oorzaak van de aardbevingen moet waarschijnlijk worden gezocht in mijnbouw die in de omgeving plaatsvindt. Volgens de British Geological Survey (BGS) is Nottinghamshire de meest seismologisch actieve regio van Groot-Brittannië. Vorig jaar hebben er 41 aardbevingen plaatsgevonden op de Britse eilanden en het merendeel daarvan in dit graafschap. Inwoners schrokken rond 19 uur ‘s avonds plaatselijke tijd op van een luide knal en het trillen van de grond. Volgens een getuige kwam de vloer van haar huis omhoog en werd ze uit haar stoel getild. De trillingen duurden zo’n tien tot vijftien seconden.

UK Coal, de overkoepelende organisatie voor mijnbouw, heeft laten weten dat mensen zich niet ongerust hoeven te maken over mijnbouw in de omgeving.

Zie ook: http://www.bgs.ac.uk/

Lees ook:Opnieuw aardbeving in de Midlands
Lees ook:Logeren in een historische windmolen in Rutland
Lees ook:Vandaag uitspraak rechtszaak Geert Wilders in Londen
Lees ook:Vakantietip – Fife in Schotland
Lees ook:Hotel Review; Winnock Hotel in Drymen bij Glasgow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>