The BFG van Roald Dahl wordt verfilmd

Fans van de Britse schrijver Roald Dahl zullen blij zijn. Het beroemde boek ‘The BFG’ gaat namelijk verfilmd worden door niemand minder dan de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg.

The BFG, oftewel ‘The Big Friendly Giant’, is waarschijnlijk het meest beroemde boek van Roald Dahl en zeker een van zijn populairste verhalen. Het was in elk geval een van de favoriete boeken van de schrijver zelf, die in 1990 overleed. Spielberg heeft laten weten ‘opgewonden en zeer verheugd’ te zijn dat hij het boek mag gaan verfilmen.

 De hoofdrol van de reus wordt gespeeld door de Britse acteur Mark Rylance, die vooral bekend is van zijn toneelwerk en daarvoor onder andere drie Tony-Awards heeft ontvangen. Het boek The BFG kwam in 1982 uit en gaat over een weesmeisje genaamd Sophie dat op een avond kennis maakt met een vriendelijke reus.

De opnames voor de film gaan begin volgend jaar van start. Als alles volgens plan verloopt zal The BFG in 2016 op het witte doek te zien zijn, het jaar waarin de schrijver van het boek 100 jaar zou zijn geworden.

Zie ook: http://www.roalddahl.com/

 

Lees ook:Tekening Winnie the Pooh levert ruim driehonderdduizend pond op
Lees ook:Huis Sherlock Holmes auteur mogelijk gesloopt
Lees ook:Museumtip – Buckinghamshire County Museum
Lees ook:Kerst bij de BBC
Lees ook:Britse kinderen denken dat Adolf Hitler Duitse voetbalcoach was

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>