Laatste Britse troepen vertrekken uit Helmand

De laatste Britse troepen die waren gestationeerd in de Afghaanse provincie Helmand hebben vandaag het land verlaten. Het Britse Camp Bastion is overgedragen aan de Afghanen.

De Britse overheid heeft laten weten dat Britse troepen ‘onder geen enkel beding’ nog zullen terugkeren naar Afghanistan. Wel blijft de mogelijkheid bestaan dat Afghanistan in de toekomst financieel zal worden ondersteund en dat Afghaanse soldaten door de Britten zullen worden getraind. De Britten hebben dertien jaar in Afghanistan gezeten, in eerste instantie om te helpen bij de wederopbouw van het land, maar al snel raakten de troepen betrokken bij de strijd tegen de Taliban.

De Britse minister van Defensie Michael Fallon heeft tegen de BBC gezegd dat de troepen ‘met opgeheven hoofd’ huiswaarts zijn gekeerd en dat ze er mede voor hebben gezorgd dat Afghanistan veiliger is geworden dan het was. De Britse bevolking denkt daar anders over want een peiling wijst uit dat maar liefst 68 procent van mening is dat de hele operatie ‘niet de moeite waard’ is geweest.

In de dertien jaar dat de Britten in Afghanistan hebben gezeten, zijn er 453 soldaten om het leven gekomen.

Zie ook: http://www.aljazeera.com/news/asia/2014/10/uk-troops-leave-afghanistan-after-13-years-20141026145324123162.html

 

 

 

Lees ook:Chinook helikopter neergeschoten in Afghanistan
Lees ook:Britse militairen nog 40 jaar in Afganistan
Lees ook:Endemol haalt woede van Britten op de hals
Lees ook:Opnieuw Britse soldaten gedood in Afganistan
Lees ook:‘Nederlandse’ fietspaden in Manchester

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>