Blackpool Airport definitief gesloten

De dagen van het regionale vliegveld Blackpool zijn geteld. Het vliegveld dat is sinds het begin 20e eeuw in gebruik was zal vandaag om zes uur definitief de deuren sluiten.

Al sinds het begin van vorige eeuw werden er op Blackpool Airport vliegshows gehouden. Vervolgens werd het een vaste basis van de Britse luchtmacht en sinds 1946 maakte ook de commerciële luchtvaart gebruik van het vliegveld. Die tijden zijn nu dus definitief voorbij. Slechts een enkele vlucht zal er nog opstijgen of landen, bijvoorbeeld naar de booreilanden in de Ierse Zee, of een enkele zakenvlucht. Maar daarmee houdt het dan ook wel op. Het vliegveld draait al enkele jaren met flink verlies en men heeft geen nieuwe koper kunnen vinden.

De afgelopen decennia vertrokken er vanaf Blackpool Airport dagelijks vluchten van en naar het Isle of Man en naar populaire vakantiebestemmingen in Spanje en Joegoslavië. Daarnaast was het vliegveld ook populair bij VIPS die graag gebruik maakten van het feit dat het zo afgelegen lag en ze dus makkelijk de paparazzi konden ontlopen. De sultan van Brunei bijvoorbeeld, maar ook koning Elizabeth, Margareth Thatcher en Rod Stewart, waren er veel geziene gasten.

De sluiting van het vliegveld wordt gezien als een flinke klap voor de stad Blackpool. De laatste vlucht zal vanmiddag om vijf uur plaatselijke tijd opstijgen naar het Isle of Man.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-england-lancashire-29615965

 

Lees ook:Heathrow krijgt dikke onvoldoende van passagiers
Lees ook:Vakantietip – Blackpool Tower
Lees ook:Cabinepersoneel gearresteerd op Heathrow na drugsvangst
Lees ook:Identificatie slachtoffers Air France AF447 van start
Lees ook:Fleetwood Mac hoofdact Isle of Wight Festival 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>