Strenge ebola-controle op Heathrow

De BBC meldt dat de Britse luchthaven Heathrow de komende weken streng gaat controleren op mogelijke gevallen van ebola.

Nu er ook buiten Afrika steeds meer gevallen van ebola voorkomen, wil Groot-Brittannië er alles aan doen om het virus buiten de landsgrenzen te houden. Met het oog op de feestdagen aan het eind van het jaar zullen er meer Britten vanuit de risicolanden terugreizen naar huis. Hierdoor neemt ook het risico toe dat het virus zich in Groot-Brittannië zal openbaren.

Afgelopen september kwamen ongeveer duizend mensen naar de UK vanuit West-Afrikaanse landen als Liberia en Sierra Leone. De screening van mensen zal worden uitgevoerd door verplegers en deskundigen van ‘Public Health England’. Daarbij zal de temperatuur van mensen worden gemeten en zullen ze hun gegevens moeten achterlaten. Mensen waarvan wordt vermoed dat ze daadwerkelijk ebola hebben zullen meteen naar het ziekenhuis worden gebracht.

Een woordvoerder van Heathrow heeft laten weten dat ‘het welzijn van onze passagiers en collega’s voorop staat’.

Zie ook: http://www.cdc.gov/vhf/ebola/outbreaks/2014-west-africa/index.html

Lees ook:Aantal griepdoden nu op veertien in Groot-Brittannie
Lees ook:Aanmeldingen voedselbank Wales gestegen
Lees ook:Grootste muurschildering van de UK
Lees ook:Aantal Mexicaanse griepgevallen boven de 900
Lees ook:Grote staking in Groot-Brittannië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>