Vier terreurverdachten gearresteerd in Londen

In Londen zijn vier jonge mannen gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van terroristische activiteiten.

Scotland Yard heeft vier mannen van 20 en 21 jaar opgepakt op verdenking van terroristische activiteiten. Volgens onbevestigde berichten is er met de arrestaties een potentiële aanslag voorkomen. Bronnen hebben laten weten dat tenminste één van de mannen in Syrië is geweest. De arrestaties zijn een gevolg van een meer pro-actieve houding van de politie ten op zichte van mogelijke terroristische activiteiten, aldus een hoogeplaatste politieambtenaar.

Volgens commissaris Sir Bernard Hogan-Howe zijn de arrestaties een direct gevolg van de huidige situatie in Syrië en Irak. Sinds augustus is het dreigingsniveau in de gehele UK verhoogd van ‘substantieel’ naar ‘ernstig’, het op één na hoogste niveau. De Britten doen sinds vorige maand mee met de bombardementen op doelen van IS in Irak.

Zie ook: https://www.gov.uk/terrorism-national-emergency/terrorism-threat-levels

 

Lees ook:Negen terrorismeverdachten aangehouden in Engeland
Lees ook:Nieuwe onderscheiding voor sneuvelen in dienst van UK
Lees ook:Britse ramkraker gedood op A12 bij Maarsbergen
Lees ook:Aantal Britse alcoholdoden verdubbeld
Lees ook:Eén op tien Britse mannen betaalt voor seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>