Schots meisje krijgt hand uit 3D printer

In Schotland heeft een meisje een kunsthand gekregen die is gemaakt met behulp van een 3d printer.

De Schotse Hayley Fraser is geboren zonder vingers aan haar linkerhand. Het vijfjarige meisje uit Inverness is naar verluid het eerste kind in Groot-Brittannië dat op deze manier een prothese heeft gekregen. De hand is gemaakt door het Amerikaanse E-nable, een netwerk dat bestaat uit vrijwilligers die protheses ontwerpen en maken met name voor kinderen. E-nable heeft technici in dienst maar ook kunstenaars en academici.

3D printing wordt momenteel gezien als de toekomst van fabricage en wordt steeds vaker toegepast in diverse industrieën, waaronder de filmindustrie, de voedselindustrie, de auto-industrie en dus ook de geneeskunde.

Zie ook: http://www.theguardian.com/business/2014/aug/24/medical-implants-drive-3d-printer-growth

Lees ook:Teddybeer van 6-jarig meisje geweigerd bij Easyjet
Lees ook:Verdachte opnieuw ondervraagd in zaak-McCann
Lees ook:Vrouw voert nephandicaps van kinderen op voor extra bijstandsgeld
Lees ook:Duizenden mensen bewijzen laatste eer aan Jade Goody
Lees ook:Engels is tweede taal op basisscholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>