Thom Yorke presenteert nieuwste album via BitTorrent

In een poging de muziekindustrie een opnieuw een draai om de oren te geven heeft zanger Thom Yorke van de Britse band Radiohead zijn nieuwste soloalbum uitgebracht via BitTorrent.

De zanger laat weten dat hij zich tot de file-sharing systeem heeft gewend als een ‘experiment’. ‘Tomorrow’s Modern Boxes’ bevat acht tracks en is verkrijgbaar voor vijf euro. Je kunt het album streamen of downloaden.

Zeven jaar geleden liet Yorke’s band Radiohead de muziekindustrie ook al op zijn grondvesten schudden door hun ‘In Rainbows’ via een ‘betaal wat je wil’ systeem aan de man te brengen. En precies een jaar geleden liet Yorke een aantal albums van Radiohead verwijderen van Spotify uit protest tegen het lage tarief de streamingdienst de muzikanten betaalt.

Yorke en producer Nigel Godrich laten weten dat de release van ‘Tomorrow’s Modern Boxes’ een experiment is: ‘Als het goed werk dan zou het een effectieve manier kunnen zijn om de controle van internetcommercie terug te geven aan de mensen die het werk creëren en ze zelf hun werk te laten verkopen.

‘Tomorrow’s Modern Boxes’ is Yorkes tweede soloalbum en opvolger van ‘The Eraser’ uit 2006. Er komt overigens ook een fysieke versie van het album uit op LP.

Zie ook: https://bundles.bittorrent.com/#bundles/tomorrowsmodernboxes

Lees ook:U2 blij met Koninklijke aandacht
Lees ook:Tate Modern in Londen
Lees ook:Mark Ronson scoort mijlpaal
Lees ook:AC/DC zanger ontvangt eredoctoraat Northumbria University
Lees ook:Robbie Williams maakt opwachting bij X-Factor

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>