Laatste Mitford zuster overleden

Deze week is in Engeland de Dowager Duchess of Devonshire op de respectabele leeftijd van 94 jaar overleden. Deborah Mitford was de laatste van de zes Mitford zussen die nog leefde.

Wie, zul je misschien zeggen? In Nederland zijn de Mitford zussen namelijk totaal niet bekend, maar in Groot-Brittannië des te meer. Deborah woonde op het statige Chatsworth House in het graafschap Derbyshire, dat door de dowager een van de meest populaire toeristische attracties is geworden.

De zussen waren populair, maar niet geheel onomstreden. Met name in de jaren veertig zorgden ze nogal eens voor wat schandalen. Zo onderhield zus Unity warme banden met Adolf Hitler en trouwde zus Diana met de Britse fascist Oswald Mosley. Zus Jessica was een linkse activiste en de oudste zus, Nancy, was schrijfster en historicus. En hoewel Deborah zich ook omringde met de groten der aarde, Winston Churchill, John F. Kennedy, was ze toch meer een huiselijk type die graag tijd doorbracht op haar landgoed. De zussen hadden overigens ook nog een broer, Thomas.

Het overlijden van Deborah is bekend gemaakt door haar zoon, de Duke of Devonshire. Prins Charles en Camilla hebben laten weten ‘diep geraakt’ te zijn door het nieuws en zeiden dat ze haar ‘heel erg zouden missen’.

Lees ook:Maggie Smith: vertrekt ze nu wel of niet uit Downton Abbey
Lees ook:Amy Winehouse wil Blake Fielder-Civil terug
Lees ook:Reality-ster Jade Goody overleden
Lees ook:Politie ondervraagt vriend van Lucy Gordon over zelfmoord
Lees ook:Echtgenote Liam Neeson overleden na ski-ongeluk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>