Negen terrorismeverdachten aangehouden in Engeland

In Londen zijn vandaag tenminste negen mannen aangehouden op verdenking van terroristische activiteiten. De arrestaties vonden eerder vanochtend plaats.

De negen mannen zijn tussen de 22 en 47 jaar en worden ervan verdacht lid te zijn van een verboden organisatie. Daarnaast worden ze ook verdacht van het aanmoedigen van terrorisme. Eén van de verdachten is de radicale imam Anjem Choudary. Behalve de arrestaties in Londen worden er ook nog diverse panden in Londen en eentje in Stoke-on-Trent doorzocht.

De Metropolitan Police van Londen heeft in een verklaring laten weten dat de operatie onderdeel was van een lopend onderzoek naar moslim-terrorisme. Onder andere woonhuizen en bedrijfspanden werden doorzocht. De mannen worden momenteel vastgehouden in verschillende politiebureaus in Londen.

Zie ook: http://www.independent.co.uk/news/uk/

Lees ook:Vier terreurverdachten gearresteerd in Londen
Lees ook:Scotland Yard bespioneerde Labour politici
Lees ook:Spion Litvinenko wist dat hij zou worden vermoord
Lees ook:Opnieuw Britse soldaten gedood in Afganistan
Lees ook:Eén op tien Britse mannen betaalt voor seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>