Russische gevechtsvliegtuigen verstoren Brits vliegverkeer

Twee Russische gevechtsvliegtuigen hebben afgelopen woensdag voor verstoring van het commerciële vliegverkeer in het Britse luchtruim gezorgd. Dit heeft het Ministerie van Buitenlandse zaken bekend gemaakt. De Russische gevechtsvliegtuigen hebben het Britse luchtruim niet geschonden.

Volgens Buitenlandse Zaken vlogen de vliegtuigen echter zo dichtbij het Britse luchtruim dat ze constant door RAF vliegtuigen in de gaten moesten worden gehouden. De Russische ambassadeur in Groot-Brittannië, Alexander Yakovenko, liet weten dat de patrouilles van de vliegtuigen ‘routine’ waren.

 De Russische gevechtsvliegtuigen naderden het Britse luchtruim tot op zo’n veertig kilometer en zorgden daarmee voor een verstoring van het commerciële vliegverkeer. De Russen vlogen op en neer langs de westkust en hielden volledige radiostilte gedurende de twaalf uur durende missie.

De Russische ambassade heeft in een verklaring laten weten dat Rusland volledig in zijn recht staat en dat de vliegtuigen slechts een routinevlucht maakten boven de Atlantische Oceaan. Het is echter niet de eerste keer dat zich een dergelijk incident met Russische gevechtsvliegtuigen voordoet. Eind vorig jaar moest de RAF meerdere keren uitvliegen toen Russische gevechtsvliegtuigen het Britse luchtruim te dicht naderden. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Phillip Hammond liet vorige maand nog weten zich grote zorgen te maken over de ‘extreem agressieve’ manier waarop Russische gevechtsvliegtuigen het Britse luchtruim naderen.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-31049952

 

Lees ook:Air France ramptoestel nog niet gevonden
Lees ook:Vandaag debat in Kamer over Britse uitzetting Geert Wilders
Lees ook:Nieuwe onthullingen Edward Snowden in Guardian
Lees ook:Sneeuw legt vliegveld Manchester lam
Lees ook:Bemanning Arctic Sea in groot gevaar volgens Russische marine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>