Schrijfster PD James overleden

Vandaag is de Britse schrijfster PD James op 94-jarige leeftijd overleden. Dit is door haar agent bekend gemaakt. Veel van haar boeken zijn verfilmd.

‘Inspector Dalgliesh’, ‘The Children of Men’, ‘The Murder Room’ en ‘Pride and Prejudice spin-off ‘Death Comes to Pemberley’, zijn slechts enkele van de boeken waarmee PD James bekend werd. De schrijfster werd in 1920 geboren als Phyllis Dorothy James en publiceerde haar eerste boek, Cover Her Face, op 42-jarige leeftijd. Het was echter pas in 1980 dat ze met haar achtste boek ‘Innocent Blood’, internationale erkenning kreeg.

James heeft gedurende haar lange carrière diverse prijzen ontvangen waaronder de ‘Diamond Dagger Award’ en de ’Medal of Honour for Literature’. Ook kreeg ze in 1991 de titel Baroness James of Holland Park. PD James wordt door velen gezien als een van de beste misdaadschrijfsters van haar tijd.

Zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/P._D._James

 

Lees ook:Schrijfster Ruth Rendell in ziekenhuis na beroerte
Lees ook:James Bay wint Critics’ Choice Award 2015
Lees ook:The BFG van Roald Dahl wordt verfilmd
Lees ook:MOBO Awards 2014 uitgereikt
Lees ook:Klarinetspeler Acker Bilk overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>