Rijke Britten vrezen ‘mansion tax’

Er is paniek uitgebroken onder rijke Britten nu de politiek van plan is om een zogenaamde ‘mansion tax’ in te stellen. Zelfs Angelina Jolie en Brad Pitt vragen zich af of ze nu nog wel een huis in de UK willen hebben.

Tot dusver is de ‘mansion tax’ niet meer dan een voorstel om zeer dure huizen, van meer dan twee miljoen pond, extra te belasten. Toch blijkt het voorstel zeer controversieel en veel beroemdheden zijn er al tegen in verzet gekomen. Bijvoorbeeld komiek Griff Rhys Jones, die heeft laten weten dat hij wel eens naar het buitenland zou kunnen verhuizen mocht de belastingmaatregel daadwerkelijk worden doorgevoerd. En nu heeft ook ‘La Jolie’ nog eens een duit in het zakje gedaan door te zeggen dat als de ‘mansion tax’ er komt, dit voor haar een reden is om dan maar geen huis in Engeland te kopen.

De Labour partij heeft laten weten dat ze met de mansion tax 2,5 miljard pond extra wil genereren en dit aan de NHS wil geven om meer artsen, verplegers en andere mensen in de zorg te kunnen aanstellen. Niks mis mee, maar de überrijken in de UK zien de bui al hangen. Het voorstel van de Labour-Lib Dem coalitie pakt ze hard in hun portemonnee en daar zijn ze niet blij mee. Een groot deel van de Britse bevolking echter, lijkt de regering te steunen in haar plannen en is van mening dat al die miljonairs en beroemdheden best wel wat meer mogen bijdragen aan de maatschappij.

Zie ook: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/nov/19/mansion-tax-myleene-klass-ed-miliband-self-deception-rich

Lees ook:Geld stroomt binnen voor gehandicapt slachtoffer roofoverval
Lees ook:Personeel krijgt ‘botoxverlof’ van baas
Lees ook:Dure huizen verdrijven dertigers uit Londen
Lees ook:Gigantisch ‘sinkhole’ in voortuin
Lees ook:Ed Miliband wil tieners stemrecht geven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>