Eerste ‘poepbus’ rijdt tussen Bristol en Bath

Tussen Bristol en Bath rijdt sinds eind deze week een biobus die geen fossiele brandstof verbruikt, maar ontlasting. De zogenaamde ‘poepbus’, rijdt tussen de Engelse steden Bristol en Bath.

De ‘poepbus’ loopt op biomethaangas dat wordt opgewekt door menselijke uitwerpselen, maar ook voedselresten. Deze zeer milieuvriendelijke bus kan tot zo’n driehonderd kilometer rijden op slechts een tank gas. Het biomethaangas wordt opgewekt in  een afvalverwerkingsinstallatie in Bristol.

 De algemeen manager van het energiebedrijf laat weten dat voertuigen die op deze manier door gas worden aangedreven in de toekomst een zeer belangrijke rol zullen gaan spelen wat betreft de verbetering van luchtkwaliteit. Bovendien draagt de lokale bevolking uiteraard zijn ‘steentje’ bij aan het draaiend houden van de bussen. Je vraagt je alleen af, als het nu niet meer naar uitlaatgassen ruikt in Bristol en Bath, waar ruikt het dan wel naar?

De ‘poepbus’ gaat in elk geval precies op het juiste moment rijden, want Bristol is volgend jaar gekozen tot ‘European Green Capital’.

Zie ook: http://www.bathbuscompany.com/

Lees ook:Bristol Museum & Art Gallery
Lees ook:Onverkocht supermarktvlees verlicht huizen
Lees ook:Hilton opent twee nieuwe hotels in Groot-Brittannie
Lees ook:The Pump House Pub in Bristol
Lees ook:Beckford’s Tower in Bath

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>