Videotheek in het Netflix tijdperk

Zijn ze er nog, mensen die een videoband huren? Videotheek ’20th Century Flicks’ in het Engelse Bristol bewijst van wel, ook al zijn het zware tijden in het huidige Netflix-tijdperk.

‘Flicks’ bestaat al dertig jaar en is nog lang niet van plan het bijltje er bij neer te gooien, ondanks de zware concurrentie van Netflix en vergelijkbare online streaming diensten. Inmiddels is de videotheek uitgegroeid de laatste in zijn soort in Bristol. En dat is ook niet zo gek, want wie huurt er nu tegenwoordig nog een film op video? Door de concurrentie van online streamingdiensten is het ook vrijwel onmogelijk om het hoofd nog boven water te houden. Netflix, bijvoorbeeld, heeft in de UK drie miljoen abonnees en claimt daarmee veertien procent van de home entertainment markt.

Maar ondanks teruglopende winst en steeds minder klanten, denkt ‘Flicks’ er niet over om de handdoek in de ring te gooien. Sterker nog, de eigenaren proberen via crowdfunding een verhuizing te bekostigen naar een nieuwe locatie. Ook zijn ze van plan een eigen online streamingdienst aan te bieden en er zijn zelfs plannen voor een kleine bioscoop. Eén ding is duidelijk, de eigenaren van ‘Flicks’ of van welke andere indie videotheek of boekenwinkel dan ook, doen het puur uit liefde voor de film. Rijk zullen ze er in elk geval niet van worden.

Zie ook: http://www.20thcenturyflicks.co.uk/

Lees ook:Hilton opent twee nieuwe hotels in Groot-Brittannie
Lees ook:Serie over Queen Elizabeth op Netflix
Lees ook:Bristol Museum & Art Gallery
Lees ook:Britse regering onder vuur na uitzetting Geert Wilders
Lees ook:Gemeente maait katten dood

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>