Nieuwe series in de herfst op Britse TV

Ga er maar eens goed voor zitten want het aanbod aan series en documentaires op de Britse TV is groot en gevarieerd dit najaar. Zowel de BBC, ITV als Channel Four bieden voor ieder wat wils.

Laten we beginnen met de BBC want deze zender kan iedereen in Nederland ontvangen. Acteur Toby Jones speelt Neil Baldwin in de serie ‘Marvervellous’, dat het genre ‘biopic’ combineert met musical en fantasy. Ook van de BBC is een docu over de legendarische Britse band Genesis, waarin voor het eerst sinds 1975 alle bandleden bij elkaar worden gebracht. Daarnaast komt de ‘Beeb’ ook nog met de serie ‘Peaky Blinders’, een gangster-drama dat zich afspeelt in het Birmingham van 1919.

ITV heeft een grote troef in handen met de vijfde serie van ‘Dowtown Abbey’ waarvoor hele volksstammen zullen thuisblijven. Waar in Groot-BrittanniĆ« ook met grote verwachting naar wordt uitgekeken is de driedelige mini-serie ‘Cilla’ over het leven van zangeres en presentatrice Cilla Black.

CommerciĆ«le zender Channel Four komt onder andere met ‘Babylon’, een serie van de bekende regisseur Danny Boyle (‘Trainspotting’) over de Londense politie. Daarnaast komt de zender ook met een speciale kersteditie van het sombere technodrama ‘Black Mirror’.

Genoeg om naar uit te kijken dus, mits je alle zenders kunt ontvangen. Maar ach, ook met alleen de BBC zul je de herfst wel doorkomen.

Lees ook:Ook de UK wint Emmys
Lees ook:Zesde serie Downton Abbey in de maak
Lees ook:Dad’s Army wordt verfilmd
Lees ook:Brits succes bij Golden Globes
Lees ook:Actrice Mollie Sugden (86) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>