Vluchtelingen ontdekt in zeecontainer

In het graafschap Essex in het zuidwesten van Engeland zijn afgelopen zaterdag vijfendertig vluchtelingen in een zeecontainer gevonden. De groep was het land binnengekomen via de Belgische zeehaven Zeebrugge en wilde in Engeland asiel aanvragen.

Volgens de Engelse politie zijn de vluchtelingen, Sikhs uit Afghanistan, slachtoffer van mensenhandelaren. EĆ©n van de vluchtelingen was al overleden en vele anderen leden aan uitdroging en onderkoeling.

De Engelse politie heeft inmiddels Interpol ingeschakeld en doet momenteel onderzoek om vast te stellen wat er precies is gebeurd en hoe het mogelijk was dat de vluchtelingen ongezien het Kanaal over gesmokkeld konden worden.

De Sikh-gemeenschap heeft het moeilijk in Afghanistan en wordt er stelselmatig getreiterd en mishandeld. Als gevolg hiervan kiezen veel Sikhs ervoor om het land, al dan niet legaal, te verlaten. Het Rode Kruis zorgt momenteel voor de vluchtelingen en voorziet ze van eten, drinken en een slaapplaats.

Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sikhisme

 

Lees ook:Verdachte opnieuw ondervraagd in zaak-McCann
Lees ook:Laatste Britse troepen vertrekken uit Helmand
Lees ook:Het Falkirk-wiel in Schotland
Lees ook:Schrijfster Ruth Rendell in ziekenhuis na beroerte
Lees ook:Aantal griepdoden in Groot-Brittanniƫ stijgt naar 29

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>