Star Wars opnames op Iers eiland

Op het eiland Skellig Michael, gelegen voor de Ierse kust in de Atlantische Oceaan, zijn momenteel de opnames bezig voor de nieuwe Stars Wars film ‘Star Wars: Episode VII’.

Omdat er geen schepen in de buurt mogen komen van het eiland ten tijde van de opnames, is een zone van zo’n 2,5 kilometer rondom het eiland tot verboden gebied verklaard. In het gebied wordt gepatrouilleerd door een schip van de Ierse marine dat nieuwsgierigen op afstand moet houden.

Op Skellig Michael zijn nog de restanten te vinden van een christelijk klooster uit de zevende eeuw dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Deze organisatie houdt daarom ook een vinger aan de pols.

De Ierse Vogelbescherming is overigens niet blij met de opnames van de film op het eiland omdat deze midden in het broedseizoen vallen van een groot aantal zeer zeldzame vogels.

Een organisatie die wél blij is met de opnames op het eiland is de The Irish Film Board, die internationale filmproducers helpt bij het vinden van geschikte filmlocaties in Ierland.

In de nieuwe Star Wars film spelen grote namen als Harrison Ford en Mark Hamill. Zij maakten ook deel uit van de cast van de originele Star Wars film.

Zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Skellig_Michael

 

Lees ook:Nieuwste Star Trek film in premiere in Londen
Lees ook:Idris Elba als nieuwe James Bond
Lees ook:Opnames vierde serie Sherlock Holmes begonnen
Lees ook:Dad’s Army wordt verfilmd
Lees ook:Gaat Michael Caine met pensioen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>