Reuzen in Liverpool

Ben je dit weekend toevallig in Liverpool, kijk dan niet raar op als je een reus tegen het lijf loopt.

De stad wordt namelijk bevolkt door een aantal reuzen van het Franse straattheatergezelschap Royal De LuxeRoyal de Luxe. Dit ter gelegenheid van een driedaags herdenkingsevenement over de Eerste Wereldoorlog en de rol die vele inwoners van de stad hebben gespeeld in deze ‘Great War’.

De reuzen hebben de afgelopen dagen op verschillende plekken liggen slapen maar vandaag zullen ze wakker worden voor een wandeling door de stad. Er zijn onder meer een meisje met haar hondje en een oude oma die ligt te slapen in St George’s Hall. Dat de reuzen populair zijn in Liverpool blijkt wel uit het feit dat afgelopen donderdag ruim 30,000 mensen meer dan een uur in de rij hebben gestaan om de oma zien liggen slapen. Zondag zullen de reuzen de stad per schip weer verlaten.

Mocht je de optocht willen volgen, BBC News Online streamt het evenement via  BBC Liverpool’s Giants page.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-england-merseyside-28478888

Lees ook:Stedentip – Liverpool
Lees ook:Citytrip Liverpool
Lees ook:Een derde van Britse tienermeisjes gedwongen tot sex
Lees ook:Steven Gerrard stopt als Engels international
Lees ook:Dirk Kuyt tekent bij in Liverpool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>