AC/DC zanger ontvangt eredoctoraat Northumbria University

AC/DC zanger Brian Johnson heeft een eredoctoraat ontvangen van Northumbria University.

De 67-jarige zanger van de Australische rockband, werd geboren in het Engelse Dunston, Gateshead, en kreeg een eredoctoraar als ‘Doctor of Music’ voor zijn ‘inspirerende’ prestaties op het gebied van muziek.

Johnson begon zijn zangcarrière in een kerkkoor in zijn geboorteplaats en werd in de jaren zeventig lid van de plaatselijke band Geordie. In 1980 werd hij de opvolger van Bon Scott bij de Australische hardrockers AC/DC, kort nadat Scott was overleden.

In een verklaring liet Brian Johnson weten dat hij het geweldig vond weer terug te zijn en dat hij zich ontzettend nederig voelde. Prof essor Andrew Wathey, van Northumbria University liet weten dat het ‘passend is dat de universiteit eer betoond aan een van de meest karakteristieke stemmen uit de rockmuziek, iemand die ook nog eens afkomstig is uit het noord-oosten van Engeland.’.

AC/DC is tot op de dag van vandaag een van de meest succesvolle rockbands ter wereld. Naar schatting hebben de hardrockers over de jaren ruim 150 miljoen platen verkocht.

Zie ook: http://www.acdc.com/us/home

Lees ook:Acteur Brian Blessed stort in op podium en speelt weer verder
Lees ook:St Matthias universiteit in Bristol
Lees ook:Miss Frank weggestemd uit X-factor
Lees ook:Smurfen record in Swansea
Lees ook:Museumtip – Het Cole Dierkunde-museum in Reading

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>