Ticketfraude WK-kaarten: Brit gearresteerd

De Brit Ray Whelan, baas van FIFA-partner Match Hospitality, die eerder deze week werd verhoord in verband met grootschalige illegale handel in WK-tickets, is gevlucht.

De Braziliaans politie laat weten dat Whelan hierdoor officieel gezien wordt als voortvluchtige en is naar hem op zoek. Eerder deze week werd de 64-jarige Brit al verhoord en daarna tijdelijk vrijgelaten. Samen met elf anderen zou Whelan 66 miljoen euro hebben verdiend met de illegale kaartenhandel.

Whelan en de elf anderen werden gisteren door een Braziliaanse rechter in staat van beschuldiging gesteld. Toen de politie hem vandaag wilde komen komen arresteren in het exclusieve Copacabana Palace hotel waar hij verbleef, bleek hij te zijn verdwenen.
Bij het verhoor van eerder deze week heeft Whelan zijn paspoort moeten inleveren dus erg ver kan hij niet zijn gekomen. Zijn advocaat onderhandelt momenteel met de autoriteiten waarna Whelan zich zal overgeven aan de Braziliaanse politie.
Zie ook: http://www.match-hospitality.com/

Lees ook:Nieuwe verhoren in zaak Madeleine McCann
Lees ook:Gevonden brokstukken niet van Airbus
Lees ook:Brit Simon Brown Lee als eerste binnen bij Vierdaagse
Lees ook:Verdachte opnieuw ondervraagd in zaak-McCann
Lees ook:Bomaanslagen Jakarta raken bijna Manchester United selectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>