The Libertines weer bij elkaar

De legendarische Engelse band The Libertines is weer bij elkaar voor een aantal concerten. Of in elk geval zolang frontmannen Pete Doherty en Carl Barat het met elkaar vol kunnen houden.

De band werd eind jaren negentig bekend en stond samen met onder andere The Strokes en The Vines aan de wieg van de garagerock revival van begin jaren nul. Met hits als The Boys In The Band, Can’t Stand Me Now en What A Waster werden ze vooral in Groot-BrittanniĆ« wereldberoemd. Maar ze waren ook regelmatig in Nederland te bewonderen. Dat wil zeggen, als Pete Doherty er tenminste zin in had want door zijn excessieve drugsgebruik liet hij het nogal eens afweten. Dit was ook een reden waarom de band in 2004 uiteindelijk uit elkaar viel. Pete was op een gegeven moment vaker in het nieuws vanwege zijn verslaving en zijn nogal explosieve relatie met supermodel Kate Moss, dan om zijn muziek.

Afgelopen weekend trad The Libertines op in Hyde Park in Londen voor maar liefst zestigduizend fans. Dat optreden liep nog bijna uit de hand omdat het publiek zo enthousiast was dat het naar het podium stormde en vele tientallen mensen in de verdrukking kwamen. De situatie werd op een zeker moment zelfs zo gevaarlijk dat het concert tijdelijk moest worden stilgelegd.

The Libertines zijn dus nog steeds enorm populair en komen volgend jaar zelfs met een nieuwe plaat. Daarnaast hebben ze nog meer optredens aangekondigd voor later dit jaar en staan ze op 2 oktober in de Heineken Music Hall. Mocht je ze dus nog nooit hebben gezien, grijp dan nu je kans. Want voor je het weet hebben Carl en Pete weer mot en gaat het hele feestje niet meer door.

Zie ook: http://www.heineken-music-hall.nl/agenda/the-libertines
Zie ook: https://www.facebook.com/thelibertines

Lees ook:Simply Red weer bij elkaar voor reĆ¼nie tour
Lees ook:Spandau Ballet naar Amsterdam voor concert
Lees ook:Komt er een nieuwe Band Aid
Lees ook:Amy Winehouse wil Blake Fielder-Civil terug
Lees ook:Toppers druipen af in Moskou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>