Stroomstoring in Eurotunnel, passagiers geëvacueerd

Het zal je maar gebeuren. Ben je net onderweg van Engeland naar Frankrijk met de Eurostar, is er een stroomstoring in de tunnel. Toch komt het zo af en toe voor. Afgelopen maandag bijvoorbeeld, toen een trein plotseling in de tunnel moest stoppen. Er waren op dat moment 382 mensen aan boord.

Oorzaak van de stroomstoring was een kapotte bovenleiding waardoor de trein niet verder kon rijden. De machinist zette de trein stil en de passagiers werden halverwege de rit geëvacueerd. Volgens Eurotunnel kon er vanaf dat moment nog maar van één tunnelbuis gebruik worden gemaakt. Hierdoor ontstonden er grote vertragingen aan beide kanten van Het Kanaal. De passagiers werden geëvacueerd naar de Franse terminal in Calais. Maar daar was voor hen de ellende nog niet ten einde. Velen moesten vervolgens nog urenlang wachten op hun auto die nog steeds in de tunnel stond.

De stroomstoring in de Eurotunnel heeft ook gevolgen voor de Tour de France. De Tour-caravaan zou namelijk gebruik maken van de treinen voor het transport van materiaal van Engeland naar Frankrijk. De Tour-organisatie heeft maatregelen getroffen en andere vervoersmiddelen ingezet.

Het laatste nieuws is dat ook dinsdag de treinen nog met grote vertraging zullen rijden en dat er in elk geval vier ritten zijn uitgevallen. Eurotunnel roept mensen op om hun reis als het mogelijk is uit te stellen. Degenen die al een kaartje hebben gekocht zullen worden gecompenseerd.

Zie ook: http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/eurotunnel-chaos-breakdown-of-train-in-channel-tunnel-sees-operator-call-on-all-customers-to-postpone-travelling-today-9589242.html
Zie ook: http://www.eurotunnel.com/uk/home/

Lees ook:Eurostar kampt nog met vertraging
Lees ook:Eerste passagiers verlaten besmet cruiseschip
Lees ook:Plannen voor tunnel onder de Ierse Zee
Lees ook:Museumtip – Buckinghamshire Railway Centre
Lees ook:Strenge ebola-controle op Heathrow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>