Start Tour de France in Engeland.

Je zult er vast wel iets van mee hebben gekregen: de Tour de France is weer van start gegaan. Ondanks alle aandacht voor het WK-voetbal trekt het wielerspektakel ook dit jaar weer volop aandacht. En zeker in Engeland, waar ze sowieso al een paar weken geen interesse meer hebben in voetbal.

De Tour is dit jaar begonnen in het Engelse graafschap Yorkshire. De eerste etappe zorgde al meteen voor veel spektakel met de overwinning van de Duitser in Nederlandse dienst, Marcel Kittel. Daarnaast was er ook nog de valpartij waarbij sprinter Mark Cavendish was betrokken. De Engelsman veroorzaakte de val zelf en raakte dusdanig ernstig geblesseerd aan zijn schouder dat hij meteen uit de Tour kon stappen.

De Tour mag zich in Engeland, dankzij de achtereenvolgende overwinningen van Bradley Wiggins in 2012 en Chris Froome in 2013, in grote belangstelling verheugen. Overal staan vele honderdduizenden mensen langs de weg. Op sommige plekken is de drukte zelfs zo groot dat het gevaar oplevert voor de renners. Een aantal van hen heeft dan ook al om maatregelen gevraagd om de fans op afstand te houden.

De 101e Tour de France is zelfs zo populair in Groot-Brittanniƫ dat het peloton op de eerste dag werd vereerd met koninklijk bezoek. Niemand minder dan William, Kate en Harry, waren die dag namelijk aanwezig bij de wielerstrijd, schudden vele handjes en reikten de dagprijs uit aan winnaar Marcel Kittel.

Maandag rijdt het peloton voor de laatste keer door het Engelse landschap. De derde etappe zal gaan van Cambridge naar Londen. Daarna maakt het hele circus de overtocht over Het Kanaal naar Frankrijk, waar de strijd verder zal gaan.

Zie ook: http://www.bbc.com/sport/0/cycling/

Lees ook:Mark Cavendish wint in Parijs
Lees ook:Tour de France – Cavendish pakt zijn derde etappezege
Lees ook:Vierde etappezege voor Mark Cavendish
Lees ook:Opstootje tussen Cavendish en van Hummel
Lees ook:Wiggins grijpt naart podiumplek in tour de France

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>