Rijzende ster: Sam Smith

Niet iedereen kent hem nog, maar daar is verandering in aan het komen want de carrière van zanger Sam Smith gaat als een speer. Hij is pas 22, maar heeft al flink wat prijzen te pakken en na Engeland en Europa, lijkt nu ook Amerika te gaan vallen voor de achterneef van zangeres Lily Allen.

Afgelopen week kwam Smith met zijn debuutalbum In The Lonely Hour binnen op nummer twee van de Billboard Chart. Eerder deze maand stond hij al op de eerste plaats van de Britse hitlijsten. 2014 lijkt sowieso een goed jaar voor Smith, want in januari werd hij door de BBC uitgeroepen tot ‘BBC’s Sound of 2014’ en in februari won hij de ‘Critics’ Choice Award’ tijdens de Brits.

Sam Smith brak door in 2012 als zanger van dance-act Disclosure met het nummer Latch. In 2013 was hij samen met de Britse producer Naughty Boy te horen op La La La, een nummer dat meteen naar de eerste plaats van de Britse charts schoot en een van de best verkochte singles van het jaar werd.

Ook in Nederland is Sam Smith populair getuige zijn uitverkochte show eind november in TivoliVredenburg. Daarnaast is hij in augustus ook nog te bewonderen op Lowlands. Een naam om in de gaten te houden dus, Sam Smith. We zullen zeker nog veel van hem gaan horen!

Zie ook: http://samsmithworld.com/

Lees ook:Sam Smith moet royalties gaan delen
Lees ook:James Bay wint Critics’ Choice Award 2015
Lees ook:X-Factor winnaar scoort nummer 1 hit
Lees ook:Mark Ronson scoort mijlpaal
Lees ook:Toppers van 2014 en 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>