Rechtszaak Hillsborough ramp gaat verder

Het is inmiddels 25 jaar geleden, maar het onderzoek naar de ware toedracht van de Hillsborough ramp loopt nog steeds. Op 15 april 1989 speelden de Engelse voetbalclubs Liverpool en Nottingham Forest in Sheffield een wedstrijd in de halve finale van de FA Cup, de Engelse bekercompetitie. Wat er precies mis is gegaan is nog steeds onduidelijk, maar wel staat vast dat bij de ramp 96 Liverpool-fans om het leven kwamen en 766 mensen gewond raakten.

Op 31 maart van dit jaar is er een nieuw onderzoek begonnen naar wat er precies is gebeurd op deze fatale dag. Voor het Hof van Beroep in de plaats Warrington, onder de rook van Liverpool, worden sinds eind maart diverse betrokkenen gehoord. Duidelijk is in elk geval dat er een stormloop is geweest in het vak van de Liverpool supporters die daardoor in de verdrukking zijn gekomen en geen kant uitkonden. Verantwoordelijken schuiven elkaar de schuld in de schoenen en het lijkt erop dat er sprake is geweest van een grote mate van nalatigheid van zowel stadionofficials als politie. Zo werden bijvoorbeeld bepaalde veiligheidsmaatregelen niet nageleefd en waren mensen die verantwoordelijk waren voor de veiligheid in het stadion niet op hun post aanwezig.

De ramp in het Hillsborough stadion van voetbalclub Sheffield United is aangeleiding geweest voor de Engelse voetbalbond FA om alle dranghekken in de stadions weg te halen en staanplaatsen te vervangen door zitplaatsen.

Zie ook: http://www.liverpoolecho.co.uk/all-about/hillsborough%20inquests
Zie ook: http://hillsboroughinquests.independent.gov.uk/

Lees ook:Laatste overlevende Titanic-ramp overleden
Lees ook:Air France ramptoestel nog niet gevonden
Lees ook:Studie naar de ‘ummers’ en ‘errers’ in de Engelse taal
Lees ook:Abbey Road foto van de Beatles viert 40ste verjaardag
Lees ook:Britse ramkraker gedood op A12 bij Maarsbergen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>