Nieuwe ontdekkingen Stonehenge

Het wereldberoemde Stonehenge. Als je er nog nooit bent geweest dan heb je er vast wel eens foto’s van gezien of er over gelezen. Stonehenge is een monument uit de Jonge Steentijd en ligt vlak bij de Britse plaats Salisbury. De bouw van Stonehenge is bepaald op 2300 voor Christus.

Dat het monument nog steeds tot de verbeelding spreekt blijkt wel uit het feit dat onderzoekers onlangs vijf Neolitische huizen hebben nagebouwd die laten zien hoe de bouwers van Stonehenge 4500 jaar geleden geleefd moeten hebben. De overblijselen van vergelijkbare huisjes zijn zo’n anderhalve kilometer verderop gevonden en de nagebouwde huisjes zijn hierop gebaseerd. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten zijn de huisjes niet donker en primitief maar juist licht en luchtig met witte kalkmuren en vloeren die zijn gemaakt om zonlicht te reflecteren en de warmte van het haardvuur op te vangen.

De huisjes zijn later dit jaar toegankelijk voor het publiek dus mocht je nog naar Engeland gaan dit jaar, overweeg dan eens om een kijkje te gaan nemen in de huisjes.

Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Stonehenge
Zie: http://www.english-heritage.org.uk/

Lees ook:Stonehenge krijgt opknapbeurt van 25 miljoen
Lees ook:Hoe zet je een goede kop thee?
Lees ook:Monument onthuld voor slachtoffers aanslagen 7 juli 2005
Lees ook:Eén op tien Britse mannen betaalt voor seks
Lees ook:Monument voor technici Titanic in Southampton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>