Het achterwerk van Kate en de zelfcensuur van de tabloids

Opschudding alom toen onlangs, tijdens een staatsbezoek aan Australië, het jurkje van Kate Middleton omhoog waaide en haar billen te zien waren. De foto’s waren overal te zien op social media en websites en ook in diverse bladen, waaronder de Duitse sensatiekrant ‘Bild’. Toch waren de foto’s niet afkomstig van de ‘usual suspects’, de Britse tabloids.

Terwijl de foto’s al ontelbare keren zijn geretweet, geshared en geliked, hielden de Britse tabloids zich opmerkelijk stil. Ze toonden hooguit de gecensureerde versie, maar meer ook niet. Is dan eindelijk de angel uit de zo gevreesde Britse roddelpers gehaald na alle (afluister)schandalen van afgelopen jaren? Feit is wel dat het Britse koningshuis, in een tijd waarin de tabloids een voor een voor de rechter moeten verschijnen, een lik-op-stuk beleid tegen de roddelbladen lijkt te zijn begonnen dat zijn weerga niet kent. Is er berichtgeving die Buckingham Palace niet bevalt, dan wordt er meteen gezwaaid met een claim of rechtzaak wegens ‘schending van de privacy’. En daar heeft de Britse schandaalpers duidelijk geen trek in want daar hebben ze er al genoeg van. Afgelopen jaar is er zelfs een ‘gentlemen’s agreement’ gesloten met het Britse koninklijk huis aangaande de publicatie van ‘privacy gevoelige foto’s en filmpjes’.

Een zekere opluchting dus voor de Royals, maar je kunt je afvragen of het werkelijk veel uitmaakt in een tijd van Facebook, Twitter en andere social media. Iedereen weet alles van iedereen en voor je het weet kom je via de digitale snelweg topless of in je g-string de huiskamers van vele miljoenen binnen. Daar heb je echt geen paparazzi meer voor nodig. In ons digitale tijdperk gelden hele andere regels en het is nog maar de vraag of Buckingham Palace daar al een antwoord op gevonden heeft.

Zie de betreffende foto’s hieronder:

Opschudding alom toen onlangs, tijdens een staatsbezoek aan Australië, het jurkje van Kate Middleton omhoog waaide en haar billen te zien waren. De foto’s waren overal te zien op social media en websites en ook in diverse bladen, waaronder de Duitse sensatiekrant ‘Bild’. Toch waren de foto’s niet afkomstig van de ‘usual suspects’, de Britse tabloids.

Terwijl de foto’s al ontelbare keren zijn geretweet, geshared en geliked, hielden de Britse tabloids zich opmerkelijk stil. Ze toonden hooguit de gecensureerde versie, maar meer ook niet. Is dan eindelijk de angel uit de zo gevreesde Britse roddelpers gehaald na alle (afluister)schandalen van afgelopen jaren? Feit is wel dat het Britse koningshuis, in een tijd waarin de tabloids een voor een voor de rechter moeten verschijnen, een lik-op-stuk beleid tegen de roddelbladen lijkt te zijn begonnen dat zijn weerga niet kent. Is er berichtgeving die Buckingham Palace niet bevalt, dan wordt er meteen gezwaaid met een claim of rechtzaak wegens ‘schending van de privacy’. En daar heeft de Britse schandaalpers duidelijk geen trek in want daar hebben ze er al genoeg van. Afgelopen jaar is er zelfs een ‘gentlemen’s agreement’ gesloten met het Britse koninklijk huis aangaande de publicatie van ‘privacy gevoelige foto’s en filmpjes’.

Een zekere opluchting dus voor de Royals, maar je kunt je afvragen of het werkelijk veel uitmaakt in een tijd van Facebook, Twitter en andere social media. Iedereen weet alles van iedereen en voor je het weet kom je via de digitale snelweg topless of in je g-string de huiskamers van vele miljoenen binnen. Daar heb je echt geen paparazzi meer voor nodig. In ons digitale tijdperk gelden hele andere regels en het is nog maar de vraag of Buckingham Palace daar al een antwoord op gevonden heeft.

Zie de betreffende foto’s hieronder:

Lees ook:Het achterwerk van Kate en de zelfcensuur van de tabloids
Lees ook:Nieuwe onthullingen Edward Snowden in Guardian
Lees ook:Geen topless meer op ‘page 3′
Lees ook:George Michael betrokken bij auto-ongeluk
Lees ook:Angela Lansbury weer op het toneel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>